Boligmarkedet i 2023 – Håbet om stabilisering efter et turbulent 2022

Efter et år med høj aktivitet og stigende priser på boligmarkedet, blev 2022 året, hvor det hele vendte fuldstændig på hovedet. Stigende renter og inflation samt faldende beskæftigelse og vækst har ført til store prisfald og den laveste aktivitet i over 10 år. Så hvad kan vi forvente på det danske boligmarked i 2023?

Forventninger til boligmarkedet i 2023

Ifølge Realkredit Danmarks cheføkonom, Christian Hilligsøe Heinig, vil boligmarkedet fortsat være usikkert i 2023, men der er også plads til optimisme. De faldende boligpriser vil gøre det billigere for nye købere at komme ind på markedet og stabilisere markedet, mens forventet fald i inflation og stigning i lønvækst vil forhåbentlig gøre danskernes købekraft mere gunstig.

Muligheder for købere på boligmarkedet i 2023

Ikke desto mindre vil boligpriserne ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventeligt falde yderligere i 2023. Prisfaldet vil være størst i de dyreste områder, som fx København, Frederiksberg og Nordsjælland. Der forventes et samlet prisfald på mellem 10 og 20 procent, selvom det stadigvæk kun er prognoser, og udviklingen i inflationen, renterne og på arbejdsmarkedet kan stadigvæk påvirke boligmarkedet i en anden retning.

Anbefalinger til købere og sælgere

Selvom timingen af køb og salg altid er en bekymring for boligkøbere, anbefaler Christian Hilligsøe Heinig, at man fokuserer på ens konkrete boligbehov og ikke sætter hele sin tilværelse på pause pga. frygt for udviklingen på boligmarkedet. En lang tidshorisont i boligen vil afskærme en fra kortsigtede prisudsving på boligmarkedet og mindsker de samlede udgifter til køb og salg af bolig.

Som køber på boligmarkedet kan man også udnytte situationen til sin fordel ved at være kritisk over for udbudspriserne og forsøge at få et godt nedslag i prisen, så man kan komme eventuelle yderligere prisfald på boligmarkedet i forkøbet.

Alt i alt kan man forvente, at boligmarkedet vil være dynamisk i 2023, men samtidig spår eksperter om en stabilisering af markedet efter et turbulent år i 2022.

Vi navigerer markedet sammen med dig

Som ejendomsmægler er det vores primære mål at hjælpe dig med at finde den perfekte bolig til dine behov. Vi er her for at vejlede dig og hjælpe dig igennem de udfordringer, som boligmarkedet kan bringe i 2023.

Vores erfarne ejendomsmæglere er altid opdateret på de nyeste trends og tendenser i markedet. Vi kan hjælpe dig med at finde din drømmebolig til den bedste pris, eller hjælpe dig med at sælge din nuværende bolig på en nem og effektiv måde.

Uanset om du har spørgsmål om køb eller salg af boliger, så er vi her for at hjælpe. Vi sætter en ære i at give vores kunder den bedst mulige rådgivning og service, så du kan føle dig tryg og sikker gennem hele processen.

Compare